top of page
Image by Lucian Alexe

Over de Academie

 • Als je vaak heel hard aan het werk bent voor je cliënt, als jij bezig bent met het oplossen van het probleem in plaats van dat je cliënt dit zelf doet.

 • Als je soms leegloopt op die “verhalen over” die je klant vertelt en dat je moe thuiskomt omdat je het gevoel hebt dat er iets niet helemaal ‘stroomt’ in je sessies.

 • Als je weleens gefrustreerd raakt omdat je net niet tot de kern komt bij je klant terwijl je voelt dat de doorbraak zoooo dichtbij is en het dan toch je door de vingers glipt.

 • Als je wel ziet dat er onder de coachvraag nog een diepere vraag ligt verscholen en dat je soms wel weet hoe je daar komt, maar dat het heel lastig is om daar te blijven met je klant.

 • Als je dit graag wilt kunnen omdat je weet dat je dan op een heel wezenlijk en diep niveau kunt coachen zodat er ontspanning en ruimte ontstaat voor echte persoonlijke groei.

 • Als je er aan toe bent om als mens en als coach een prachtige groeitraject door te maken! Immers, jouw klant kan zo ver als jij zelf durft te gaan

'Het lichaam liegt nooit en het lichaam kán alleen maar in het hier en nu zijn!'
- Nynke van der Bij -

DIT IS WAT JE GAAT LEREN…

Tijdens de Leergang Coachen op Emoties leer je -hoe kan het ook anders- alles over emoties: hoe ze eruitzien, in al hun verschijnings-vormen en hoe je ze kunt benoemen en inbrengen in de sessie. Dit zorgt ervoor dat je als coach in no time tot de kern komt. Bovendien leer je je klant dan op zichzelf te reflecteren en hierdoor weer regie te nemen over het eigen leven!

 

We duiken in de OER-au (de pijn onder alle pijn) en onderzoeken het ontstaan van patronen in het leven, tijdens de ontwikkeling van kind naar volwassene, het zogenaamde Koekjes & Straf-mechanisme. Je leert herkennen wanneer een Innerlijk Kind-deel getriggerd en actief is. Je ervaart je eigen OER-au en hoe je daar mee kunt werken; zodat je op wonderbaarlijke wijze ervaart dat er zo werkelijke heling kan plaatsvinden!

 

Je leert coachen vanuit het Hier en Nu en je leert hoe krachtig het is als je stilte en aandacht inzet tijdens je sessies. Je leert hoe jij je klanten kan helpen ontdekken hoe fijn het is om de tijd, rust en aandacht te krijgen om te mogen zakken vanuit het hoofd naar het hart zodat er ook werkelijke aandacht is voor dat wat diep van binnen leeft. Dit zorgt ervoor dat jij je klant kunt helpen naar een veel beter contact met zichzelf.

 

​​Je leert ook hoe je bij de laag onder de vraag komt. Hierdoor leer je naadloos schakelen naar het ‘echte verhaal’ dat precies daar en dan verteld wil worden. Zo kom je los van de ‘verhalen’ die je cliënt zichzelf vertelt waardoor de transformatie veel sneller kan plaatsvinden.

 

Je bouwt in de loop van de leergang een schat aan informatie, werkwijzen en methodieken op om op elk moment en elk niveau met emoties en het lichaam als ingang te kunnen werken. Je leert te werken met diverse methodes zoals Het Trappenhuis en Werken met de OER-au waarmee je in korte tijd echt en diepgaand contact kunt maken met wat er aandacht vraagt.

 

In ieder blok van de Leergang Coachen op Emoties besteden we aandacht aan de 4 pijlers van deze opleiding: De houding van jou als Coach, Hoe begeleid je de Klant vanuit Zijn, Methodieken om verdiepend te werken en Supervisie/werken voor de groep, zodat je echte vaardigheden aanleert om te Zijn ipv te Doen... 

In de voorgaande edities waren er 2 losse Supervisie-dagen gepland aan het eind. Deze leergang hebben we gekozen voor een 2daags blok. De supervisie en (begeleide) intervisie worden gezamenlijk gepland tussen de blokken door.

Ik: En hoe voelt dat nu, als je mij dit zo vertelt?
Hij: Voelen…? Hier…? Nu…? In mijn lijf……..?

 

Verward keek de jongeman mij aan. Hij had toch net haarfijn uitgelegd hoe volgens hem de relatiebreuk met zijn vriendin tot stand was gekomen en welke emoties er allemaal bij waren?

 

Hij: HUH? Hoe het hier nu in mijn lijf voelt als ik dit zo aan jou vertel?  Ik dacht dat ik wel aardig kon praten over mijn emoties. Maar als je me dit zo vraagt.. ik zou dat echt niet weten…

 

Precies. Hij kon heel goed 'praten over' maar voelen, hier, nu, in zijn lijf? Nee, dat dan weer niet.

ZO ZIET HET PROGRAMMA ERUIT...

22 en 23 februari 2023 

Blok I:  Introductie van de 4 leerlijnen 

Coach: Ken Uzelve - Je eigen proces als ingang.

Klant: Wauw, wat een wijs lijf!

Methodiek: Het lichaam als leidraad.

Supervisie/Intervisie: werken aan je visie en sessies voor de groep.

29 en 30 maart 2023

Blok II:  Thema: Weerstand, daar waar je precies moet zijn!

 ​

Coach: De laag onder de vraag…mag ik daar aankomen?

Klant: Weerstand: en Angst:  Help mij te durven…!

Methodiek: Herkennen, verdiepen, trappenhuis.

Supervisie/Intervisie: werken aan je visie en sessies voor de groep.

16 en 17 mei 2023 

Blok III:  Werken met Innerlijk Kind-delen

Coach: Herkennen van je eigen patronen en identificaties.

Klant: Als de volwassene samenvalt met een kind-deel.

Methodiek: Doorzien van samenvallen en leren losweken volwassene/kind-deel.

Supervisie/Intervisie: werken aan je visie en sessies voor de groep.

Blok IV: Thema: Grenzen

14 en 15juni 2023

Blok IV:  Grenzen en boosheid

Coach: Eigen socialisatie met grenzen: over mijn JA en mijn NEE.

Klant: maar wat als ik nee zeg…. herkennen, stellen en bewaken van grenzen.

Methodiek: o.a. werken met grenzen, boosheid, zorgen dat je boodschap aankomt bij de ander.

Supervisie/Intervisie: werken aan je visie en sessies voor de groep.

20 en 21 september 2023

Blok V: 

De eerste dag van blok 5 gaat over werken met Verlangen. Vaak gaan Verlangen en Angst hand in hand en we onderzoeken beide zodat ze er allebei kunnen zijn, en je toch in beweging komt.

Dag 2 is de afsluitende dag: alles valt op zijn plek en met de laatste handvatten kun je er zelf prima mee verder!

Uiteraard sluiten we af met het uitreiken van het Certificaat!

NA AFLOOP VAN DE LEERGANG…

* Kun jij coachen vanuit het Hier en Nu en weet je hoe krachtig het is als je stilte en aandacht inzet tijdens je sessies waardoor je veel minder hard hoeft te werken en toch aanwezig bent.

* Weet jij hoe je bij de laag achter de vraag komt waardoor je sneller tot de kern van het probleem van je klant komt;

* Ben jij in staat jouw cliënten te coachen op emoties en daarmee een diepgaand resultaat te behalen;

* Heb jij uitgebreide kennis van verschillende vormen van emoties en hoe je ze kunt inbrengen tijdens je sessies;

* Heb je een schat aan informatie, werkwijzen en methodieken om op elk moment en elk niveau met emoties en het lichaam als ingang te kunnen werken.

* Heb je je eigen OER-au ontdekt en deze blijvend getransformeerd waardoor jij een veel beter, authentieker en vooral écht contact met jezelf hebt.

* En last but not least... kan alles in jouw leven gewoon een stuk simpeler worden.

 

 

JOUW KLANTEN HELP JE HIERMEE DOORDAT ZE...

Ontdekken hoe fijn het is om te zakken van het hoofd naar het hart zodat er ook werkelijke aandacht is voor dat wat diep van binnen leeft. 

Ze een veel beter, authentieker en écht contact krijgen met zichzelf waardoor ze ook een veel beter, authentieker en écht contact krijgen met de mensen om hen heen.

Loskomen van de ‘verhalen’ die ze zichzelf vertellen waardoor de transformatie veel sneller kan plaatsvinden.

Leren op zichzelf te reflecteren en hiermee weer regie te nemen over het eigen leven!

En ook voor jouw cliënt geldt dat het leven een stuk simpeler kan worden doordat de antwoorden authentiek uit henzelf komen!

 

LEERGANG COACHEN OP EMOTIES 2023

€ 3.295,- btw vrij

Vroegboekkorting: boek nu voor 7 januari 2023 en je betaalt €2.995,- BTW-vrij!

5 x 2-daagse Opleiding

2 x 1-dagdeel Supervisie

2 x 1-dagdeel begeleide intervisie

Intervisiegroepen

Maximaal 12 deelnemers en 2 trainers dus volop tijd, aandacht en ruimte voor persoonlijke processen. 

Praktische vaardigheden, methodes en tools die je direct in kunt zetten in je praktijk.

Coachen vanuit zachtheid en rust waardoor je veel minder hard hoeft te werken.

Intens, krachtig en diepgaand transformerend, zowel persoonlijk als professioneel.

ALLE PRAKTISCHE ZAKEN OP EEN RIJ...

Data

 • De leergang bestaat uit 5 x een 2-daagse Intensive en 2 dagdelen supervisie onder begeleiding van Nynke en 2 dagdelen begeleide intervisie door het team.

 • We starten de 1e dag van het blok om 10.00, inloop vanaf 9.30  en eindigen de dag rond 17.00 uur. De 2e dag start om 9.30 uur en eindigt rond 17.00 uur.

 • Alle data op een rij:​

  • Blok 1: woensdag 22 en donderdag 23 februari 2023
   Datum supervisie/intervisie in overleg

  • Blok 2: woensdag 29 en donderdag 30 maart 2023
   Datum supervisie/intervisie in overleg

  • Blok 3: dinsdag 16 en woensdag 17 mei 2023
   Datum supervisie/intervisie in overleg

  • Blok 4: woensdag 14 en donderdag 15 juni 2023

  • Datum supervisie/intervisie in overleg

  • Blok 5: woensdag 20 september en donderdag 21 september 2023

 • De voorbereidingstijd per blok is 4 uur. Er wordt van je verwacht dat je tussen de blokken door zelf intervisie regelt met je medecursisten zodat de behandelde stof goed kan indalen. In overleg worden 2 dagdelen supervisie afgesproken in kleine groepjes, en die vinden plaats in Ommen. Er zijn ook 2 dagdelen begeleide intervisie in kleine groepjes, deze vinden plaats in overleg.

 • Er wordt ieder blok een verslag gemaakt door 2 studenten. Dit om een soort van naslagwerk te creëren met de groep.

Locatie

 • De Leergang Coachen op Emoties vindt plaats bij Centrum Isis Sofia in Dalfsen. Dit is een fantastische locatie in een prachtig natuurgebied. Het centrum is gelegen aan een zandpad. Sommige routeplanners laten je midden op de weg staan. Maar als je iets verder rijdt, kom je uit bij het zandpad Keizersteeg.

 • Je kunt je voertuig parkeren op eigen terrein.

 • Kom je met het Openbaar Vervoer? Het is een kilometer of 3 lopen vanaf het station Dalfsen. Je kunt op het station ook een huurfiets regelen.

 • Het is eventueel mogelijk om op de locatie te overnachten. Voor een zeer schappelijke prijs kun je er vegetarisch dineren, overnachten en (vega) ontbijten. Er is een grote slaapzolder waar 4 tot 8 mensen kunnen overnachten. Voor meer info neem contact op met mij. Ook in de buurt is van alles te vinden.

Investering

 • Voor de complete Leergang Coachen op Emoties betaal je € 3.295,-. De Leergang Coachen op Emoties is vrijgesteld van BTW. Boek je voor 7 januari dan betaal je € 2.995,-.

 • Mocht je in termijnen willen betalen, neem dan contact op met Nynke van de Bij.

 • Het totale bedrag is inclusief koffie/thee, een verrukkelijke homemade vegetarische lunch en materialen.

Vooropleiding en Kennis

 • Je bent gediplomeerd coach/ therapeut/ persoonlijk begeleider die al een tijd met veel plezier in 1-op-1 sessies doet, maar verdieping zoekt op EQ gebied.

 • Je hebt de basisprincipes van het begeleiden/coachen onder de knie (op HBO-niveau).​​

 • Je bent bereid om je eigen proces aan te gaan en te leren via je eigen ervaringen zodat jij heel goed weet hoe je klanten zich voelen voor, en hoe ze zich kunnen voelen na hun traject met jou.

 • Je beschikt over het vermogen om te reflecteren op jezelf en op wat je aan het doen bent.​

 • Je bent nieuwsgierig naar wat fysieke klachten je te vertellen hebben en je staat open voor de samenhang met andere terreinen in lijf en leven.

 • Je wilt meer ZIJN en minder DOEN.

 • Je bent bereid tijdens de leergang samen met de andere studenten een verslag te schrijven.

Accreditatie en Certificering

 • De Leergang Coachen op Emoties is bij Kabiz geregistreerd voor 72 puntenvoor Leefstijlcoaches. KABIZ (Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroeps-beoefenaren in de Zorg) voert als onafhankelijke organisatie de registratie en herregistratie van beroepsbeoefenaren in de zorg uit.

 • Nynkevanderbij.nl is erkend als opleidingsinstelling en is geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) In dit Register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

 • Na afloop van de Leergang Coachen op Emoties ontvang je een Certificaat van Deelname. Hiervoor gelden bepaalde eisen zoals aanwezigheidsplicht en het bijwonen van de intervisiebijeenkomsten. 

 

'Emotie is de onmiddellijke ingang 

naar jouw bevrijding'

- Nynke van der Bij -

 

WAT DEELNEMERS ZEGGEN OVER DE LEERGANG...

‘Nynke, waar het gaat om de ruimte en de vaardigheid in het omgaan met ieders proces, ben jij echt excellent! Inspringen op wat er aan de oppervlakte komt, op dat wat er is, is duidelijk je kracht. Deze hele leergang is eigenlijk ook gewoon therapie. Dat je daarbij aangeeft dat je de diepte die je zelf aangaat, te bieden hebt aan de coachee, vind ik mooi en belangrijk. Zo ervaar ik dat zelf ook. Erbij kunnen zijn als iemand de ramen en deuren van haar ziel opent én te zien hoe jij dat begeleidt, dat beschouw ik als een cadeau. Dank je wel.’ Esther Lageweg

‘Wat ik tijdens deze leergang heb ontdekt is dat ik bij het coachen direct in de stand van koekjes of straf ga. In de OER-AU van moeten presteren. Dan raak ik de verbinding kwijt met mezelf en kan ik niet meer bij mijn voelen, weten en kennis die ik in me heb. De OER-AU die geraakt wordt in mijn rol als coach (in een opleidingssituatie) is dat ik alles alleen moet oplossen. Dan ga ik heel hard werken. Voel me beoordeeld. Wil ik vluchten. Dit beseffen was eerst heel pijnlijk, maar ik kan hier nog wel enorme winst behalen en dat is fijn.’ Monique Roesink

‘Ik merk dat ik door het volgen van deze leergang steeds meer vanuit mijn eigen ervaringen en bewustwording handel. Zonder oordelen en zonder belemmeringen. Ik heb mede door deze verdiepende training ‘sluiers’ afgedaan en kan daardoor vanuit heelheid, vrijheid en onvoorwaardelijke liefde anderen begeleiden.’ Rianne Scholts

Ja, ik meld mij aan voor de leergang!

Congres

F

bottom of page