top of page
Watertaxi

Supervisie één op één - live of online

Als je met je hart werkt, kan het bijna niet anders, dan dat je met je klant in een soort van patroon komt. je begint de goede/slechte ‘moeder’ te worden, of de luisterende/niet luisterende partner, of de boze/lieve juf of noem maar op… de klant begint op iets in jou te reageren wat jullie verhindert om samen, in het hier en nu, in contact en vrijheid te werken aan de groei van de klant. (en daardoor 1 op 1 ook de groei van de coach!!)

 

Vergeet niet dat het voor veel mensen voor het eerst is dat ze zich open en kwetsbaar uitspreken over wat er in hun leeft. En we zijn allemaal gevoelig voor goedkeuring dan wel afkeuring!!

We noemen dat ook wel overdracht: klant draagt op jou iets over wat eigenlijk over iemand anders in klant’s leven zegt of Tegenoverdracht: coach draagt iets over op klant, wat eigenlijk over iemand anders in coach’s leven zegt!

 

Door hier fris en zonder oordeel in het hier en nu bij stil te staan, ontstaat er in plaats van ongemak, ongenoegen en hopen dat de klant snel stopt, een enorme bron van informatie, compassie en verrijking!

Voor wie is deze supervisie geschikt?

Eigenlijk voor iedere coach of begeleider die met het hart werkt en toch op zijn /haar eigen stoel wil blijven zitten…  Misschien herken je wel dat je als coach: 

  • Gefrustreerd raakt, omdat het niet opschiet

  • Onzeker raakt om dat je je klant minder goed kunt volgen en stimuleren

  • Niet meer weet hoe verder, want je hebt gevoel dat je in cirkeltjes draait..

  • Je wilt wel maar je klant haakt steeds vaker af…

  • Je klant graag wat meer diepgang wil aanbieden, maar je niet bij de laag onder de vraag komt…

  • Je sommige issues niet durft in te brengen omdat je bang bent dat je faalt als coach

 

Wat levert de supervisie jou op?

Je leert kijken naar je eigen aandeel in het patroon met je klant. Niet dat er iets fout of slecht is, het gaat over informatie in actie.

Je ziet hoe jij ook iets projecteert op de klant, net zoals de klant dat doet bij jou en op jou reageert, waardoor je samen in een ‘patroon’ terechtkomt. 

Door stil te staan bij je eigen hick-ups met je klant, ontdek je waar jij als coach in geraakt/getriggerd bent! 

Mijn manier van supervisie-geven levert je meestal een enorm AHAA! op, waardoor de relatie met je klant ineens weer in een fris, vrij en onbevangen licht komt te staan.

We werken in kleine groepen, herkenning met je collega’s is zo fijn en aanvullend, want we kennen het echt allemaal! En omdat je in een groep zit, hoef je niet steeds zelf weer het wiel uit te vinden.

 

Wat gaan we doen?

Je brengt die klant in waarvan jij denkt dat er iets loos is, of waar iets onderliggends speelt of iets waar je nog niet de vinger op kunt leggen en waar jij met je volle aandacht eens naar wilt kijken. Je hoeft het thuis niet heel uitgebreid voor te bereiden, want in de supervisie is er juist tijd en ruimte om je ‘verhaal’ te doen. Je leert al doende naar jezelf te luisteren zodat je er ook buiten de samenkomsten iets aan hebt. 

Je brengt je eigen klant in, en tegelijk bied je ook een klankbord naar je collega’s. we zijn allemaal mensen en werken met ons hart en dat maakt dit tot een plek waar je in veiligheid kunt onderzoeken wat jou drijft, je aandacht vraagt en je bezielt.

We zijn samen onder weg, het is dus een traject waar je je aan verbindt voor de 5 keer. Mocht er (wederom) een lockdown od zijn, dan wordt de datum opgeschoven naar veiliger tijden, of we gaan kijken of en hoe we via internet een vervullend alternatief kunnen creëren. 

 

Door wie wordt het gegeven?

Al 25 jaar begeleid ik mensen in groeiprocessen. Jarenlang als Gestalt-psychotherapeute en sinds 2010 ook als trainer en coach-opleider. Wat mij betreft mogen ze supervisie verplicht stellen voor iedereen die met mensen werkt, want we worden zo makkelijk geraakt door een (willekeurige) ander in iets van ooit in ons wat nog aandacht vraagt. Door in deze supervisie bij jezelf te beginnen leer je hoe je je kunt bevrijden van die doorgaande stemmetjes, die overal wat van vinden en zogenaamd het beste met je voor hebben. Die stemmetjes noemen we overtuigingen en die komen voort uit ervaringen/kwetsuren van ooit. Die stemmetjes proberen ons te vrijwaren van nieuwe kwetsuren, maar uiteindelijk spijkeren ze ons nagelvast in een gevangenis van do’s & dont’s die Ooit golden. In het hier en nu is er nl ruimte om te zijn wie je bent: volwassen, helder en vrij.
 

Reviews

“De supervisie heeft me opgeleverd dat ik met focus, aandacht en precisie naar mijn eigen manier van werken heb leren kijken. Ik ben er zeker een veel betere coach door geworden! Bovendien word ik er heel blij van om dingen over mezelf te leren!’’ Hannelies

 

“Ik wil je nog even extra bedanken voor onze sessie. Ik heb er weer veel aan gehad. 
Een paar dagen na onze sessie had ik weer een afspraak met cliënte en dit ging heel erg goed! Ze kon nog een laag dieper en we zijn bij de kern beland! Uiteraard was dit heel erg heftig voor haar en heb ik haar de week erna weer gezien. Er is echt wat in beweging gekomen. 
We hebben afgesproken dat we het aantal sessies/periode van sessies loslaten en volgens mij geeft dit beide veel ruimte. Mij in ieder geval wel heel erg. 
Warme groet,”

Gwenda Noppert

Aanmelden voor Supervisie
Maak een afspraak door mij te mailen of te bellen.

En je krijgt een bevestiging en praktische informatie over de locatie

(parkeren, bereikbaarheid etc)

bottom of page